På svenska In English  Auf Deutsch
Priser i: 
   
 
Alltid fri frakt  
Leverans inom 1-3 dagar
Öppet köp i 30 dagar

Negativa joner

Många av armbanden från Good Balance innehåller ett pulver med ett överskott på negativa joner. Här förklaras vad negativa joner är för något samt hur det fungerar.

 

Atomer, molekyler och joner

   

Överallt i din vardag finns det positivt och negativt laddade partiklar som kallas joner. En jon är en atom eller molekyl som har ett överskott eller underskott av elektronisk laddning. Gemensamt för både negativa och positiva joner är att de producerar en laddning, antingen positiv eller negativ. Jonerna är aldrig jämnt fördelade i vår atmosfär och i vår luft utan kan variera beroende en mängd olika faktorer, såsom väderlägen och din geografiska placering.

Ibland dominerar alltså den ena eller andra laddningen och det råder idag delade meningar över huruvida detta påverkar människors välbefinnande. Det finns många som menar att en jämn balans eller ett överskott av negativa joner får oss att må bättre. På marknaden finns idag en mängd olika produkter som behandlar just detta problem, såsom exempelvis luftrenare, jonisatorer och energiarmband.

 

negativa-joner-energi-atomer

Neutral atom
Positiv jon
Negativ jon
     

Forskning och studier om negativa joner

 

Hur påverkar vädret ditt välmående?

Ämnet med negativa joner och människors hälsa har debatterats under lång tid.

Vissa forskare har konstaterat att höga koncentrationer av negativa joner leder till högre vakenhet, minskad trötthet och mer mental energi. Andra forskare menar även negativa joner kan lindra depression och allergier, bidra till en positiv attityd, reducera damm, minska huvudvärk, förbättra mental- och fysisk prestationsförmåga samt öka koncentrationsförmågan. Enligt Fred Soyka och hans bok ”The Ion Effect” finns det ca 5 000 studier som visar på negativa joners positiva effekt på människan.

Forskare har även påvisat att de celler som bygger upp vävnader efter­ skador beter sig avvikande från andra celler. Om de blir utsatta för positiv elektrisk laddning, hjärnan uppfatta smärta. Det kan vara förklaringen till exempelvis  värk i skadade knän, operationsärr eller amputerade kroppsdelar vid vissa väderlägen.

 

Meteorologer runt om i världen är ganska överens om att det finns en korrelation mellan människors välmående och jonernas laddning.

”Positiva joner i luften gör att folk kan må dåligt och bli nerviga. Det kan vara ett skäl till att vissa känner av att det ska bli åska. Efter urladdningen vänder spänningen, jonerna blir negativa och man säger att luften har rensats.”
-Lage Larsson, svensk meteorolog, Nya Wermlands tidning 2009

Vid just åskväder känner ofta både djur och människor trötthet, irritation och till och med huvudvärk. En av anledningarna till detta är att luftens fylls av positiva joner som för med sig olika föroreningar. När sedan åskvädret dragit över känns luften oftast ren och frisk i och med att blixtarna laddar ur luften genom en hög koncentration av negativa joner. 

     
  negativa-joner-väderomslag-väder
 
     

 Miljö och negativa joner

 

Din vardag och negativa joner

Det finns idag ett antal studier som visar att en alltför jonfattig eller positivt laddad luft, det vill säga luft med onormalt hög andel positivt laddade joner, har en förmåga att dra till sig skräp och torka ut luftvägarna. I större och tätbebyggda städer är luftföroreningar vanligt förekommande, vilket minskar antalet negativa joner i luften. På dessa platser är jonhalten i regel reducerad till hälften i jämförelse med vanlig ren lantluft vilket för kroppen är ett mindre sunt "klimat".

 

Negativa joner har sedan tidigt 1900-tal använts för att rena luften och göra den nyttigare att inandas. Ett fördelaktigt jonklimat finns naturligt i bland annat den svenska fjällen och vid vattenfall. Detta är en av anledningarna till att sådana platser ofta använts som hälsokällor och kurorter.

Idag har vi alltför mycket positiva joner omkring oss i och med vårt flitiga användande av TV-apparater, datorer, mobiltelefoner, läsplattor. Detta tros av vissa kunna påverka oss negativt både fysiskt och psykiskt.

     
     

     

Eventuella symptom vid ett underskott av negativa joner

 

Hur fungerar armband med negativa joner?

Vissa yttre krafter, såsom naturens och klimatets beteende kan påverka människan negativt fysiskt och psykiskt. Det finns en del vindar som innehåller en hög andel positiva joner, såsom exempelvis Föhnvinden. Hos känsliga personer kan en sådan vind utlösa exempelvis huvudvärk, sömnproblem och till och med depressioner. Liknande effekter kan som tidigare nämnts upplevas vid lågtryck och före ett åskoväder.

En av förklaringarna till sådana besvär kan vara att positiva joner bidrar till att stresshormonet serotonin blir i obalans. En låg halt av hormonet kan leda till  utlösande av migränanfall och ha en sammandragande effekt på blodkärl och luftrör. Oblansen av hormonet kan även påverka blodtryck, leda till nervositet, depression och trötthet.

 

De energiarmband/hälsoarmband från Good Balance som är gjorda av silikon innehåller negativa joner, i form av vulkanaska och/eller turmalin. Detta pulver har blandats ut med silikonet och är därför inte synligt.

Good Balance energiarmband har gett många av våra kunder en bättre och hälsosammare vardag där effekterna är olika från person till person. För många av de som använder hälsoarmband är effekterna påtagliga, men för andra inga alls. Det saknas dokumenterad medicinskt forskning över hälsoarmbandens påverkan och resultaten kan inte garanteras.

Är du inte nöjd med ditt hälsoarmband från Good Balance så får du gärna lämna tillbaka det och få pengarna tillbaka. 

     
     

                 
Energiarmband till hela världen
Snabba leveranser
Fraktfria leveranser 

Varor i lager
Öppet köp i 30 dagar
Betala på faktura
Säkra betalningslösningar
Ta 3 - betala för 2
Kundservice 4670 386 37 24
                 
                 

Good Balance

 

Kundtjänst

 

Handla säkert

 

Distributionspartner

 

Energiarmband

       

Om Good Balance

Varför energiarmband?

Referenser

Ambassadör

Återförsäljare

 

Kontakt

Byten och returer

FAQ

Allmänna villkor

Press

 

    Klarna

    Faktura

    Delbetalning

    VISA

    Mastercard

    PayPal

 

     Postnord

    DB Schenker

 

Good Balance energi- och magnetarmband.

Samtliga produkter

Active

Casual

Shamballa

                 

Social media

 

Good Balance på Facebook

 

#goodbalancelifestyle

   

     Instagram

    Facebook

     Youtube

 

      Google+

      LinkedIn

      Pinterest

 
     

#goodbalancelifestyle handlar om att finna balans i allt du tar dig för. Låt ditt energiarmband fungera som en påminnelse för detta.

GOOD BALANCE NYHETSBREV

 

Kostnadsfria leveranser till alla världens länder

Good Balance språk


www.goodbalance.com | www.goodbalance.de | www.goodbalance.se | www.goodbalance.no